Treinverkeer in Frankrijk ook op kerstdag verstoord

Photo News
Op de 21ste dag van de staking tegen de pensioenhervorming zal morgen opnieuw het trein- en metroverkeer verstoord zijn in Frankrijk. In de grote Parijse stations Gare de l'Est, Gare du Nord en Gare Montparnasse zullen er op kerstdag geen TGV's uitrijden of aankomen "voor de vroege namiddag", waarschuwt de Franse spoorwegmaatschappij SNCF.

De situatie zal morgen "zeer verstoord" blijven. Gemiddeld rijdt slechts een TGV op drie uit. Ook Transilien-lijnen in en rond Parijs en TER-lijnen zijn verstoord. De drukste lijn van Europa, de RER A, zal bijna de hele dag gesloten zijn. Het metroverkeer zal ook "zeer beperkt" zijn, met 14 van de 16 metrolijnen die zullen sluiten.

De spoorwegmaatschappij SNCF adviseert reizigers om hun reis in de regio Ile-de-France te annuleren of uit te stellen.

Volgend weekend, van 27 tot 29 december zullen alweer iets meer treinen rijden, zowat 6 van de 10 TGV's. De 800.000 passagiers die op een van deze dagen een treinrit hadden geboekt, werden verzekerd van hun reis of werden gevraagd om hun ticket om te ruilen. 
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • robrecht Peeters

    wat is er zo speciaal aan een kerstdag dat een staking zou dienen opgeschort...

  • Feline Noé

    Het volk is slachtoffer, maar niet van de stakende werknemers, wel van een gierige systeem die geen grenzen meer kent en alle remmen verloren is. Een citroen is flexibel, maar als je die hard perst, gebeurd er iets natuurlijks. De lasten gelijk verdelen en die citroentje blijft wel goed.

  • Walter Wouters

    EEns de Franse revolutie begint is deze niet meer te stoppen voor de elite....... en de EU.....