Treinreiziger redt vrouw van groepsverkrachting

Het station van Houdan
trainsfrancais.com Het station van Houdan
Een 28-jarige vrouw is op 9 december in extremis ontsnapt aan een groepsverkrachting op een trein tussen het Franse Versailles en Houdan. Dat meldt Le Parisien. Drie Afghanen probeerden de vrouw te verkrachten in een verlaten wagon, maar een alerte treinreiziger greep op tijd in. Twee verdachten zijn intussen aangehouden, de derde verdachte is nog spoorloos.

De vrouw had net gedaan met werken in een supermarkt toen ze op de bijna volledig lege trein stapte. Aan het station van Montparnasse stapten een tiental Afghanen op de trein, van wie drie de vrouw begonnen lastig te vallen.

De vrouw probeerde zich nog naar een andere wagon te begeven, maar de mannen bleven haar volgen. Uiteindelijk vielen de mannen de vrouw aan: ze begonnen haar te betasten en uit te kleden. Een aanrander probeerde haar te wurgen met zijn sjaal, terwijl een andere een mes tegen haar gezicht hield.

Een alerte reiziger redde de vrouw net op tijd en stapte met haar af in het station van Houdan. Het slachtoffer was in shock: "De vrouw werd tien dagen arbeidsongeschikt verklaard", zegt een bron dichtbij het onderzoek.

De drie aanranders zijn ondertussen geïdentificeerd dankzij bewakingsbeelden. Het gaat om politieke vluchtelingen tussen 21 en 45 jaar. Twee verdachten zijn al aangehouden, een derde is nog spoorloos.