Trein ontspoort in Zwitserland na botsing met rotsblok: geen gewonden

De machinist van de regionale trein van de spoorwegmaatschappij Matterhorn Gotthard Bahn (MGB) zag het brokstuk op de sporen liggen en trok aan de noodrem, maar de trein kon niet snel genoeg stoppen. Daarop raakte het voertuig de rots en ontspoorde het. Archieffoto.
EPA De machinist van de regionale trein van de spoorwegmaatschappij Matterhorn Gotthard Bahn (MGB) zag het brokstuk op de sporen liggen en trok aan de noodrem, maar de trein kon niet snel genoeg stoppen. Daarop raakte het voertuig de rots en ontspoorde het. Archieffoto.
In het Zwitserse Fiesch, in het kanton Wallis, is gisterenavond een trein ontspoord toen die tegen een rotsblok reed dat op de sporen was gerold. Niemand raakte gewond.

Volgens de politie kwam het rotsblok van een nabijgelegen terrein waar de eigenaar uitgravingswerken aan het uitvoeren was. De steen was beginnen te rollen en kwam uiteindelijk op de sporen terecht.

De machinist van de regionale trein van de spoorwegmaatschappij Matterhorn Gotthard Bahn (MGB) zag het brokstuk liggen en trok aan de noodrem, maar de trein kon niet snel genoeg stoppen, raakte de rots en ontspoorde. 

Aan boord van de trein waren zo'n twintig passagiers. Niemand van de inzittenden raakte  gewond. Ze konden hun weg verderzetten met een bus.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.