Trein ontspoord in Australië: minstens twee doden, verschillende gewonden

Minstens twee doden bij treinramp in Australië.
Twitter Erin Pearson Minstens twee doden bij treinramp in Australië.
Een trein met zo’n 150 passagiers ontspoorde gisteren rond 20 uur (lokale tijd) in de buurt van Wallan, Australië, zo’n 45 kilometer ten noorden van Melbourne. Minstens twee mensen lieten het leven en er vielen verschillende gewonden. Dat meldt het Australische nieuwsagentschap AAP.

Vijf wagons ontspoorden bij de ramp. Volgens The Guardian snelden de hulpdiensten ter plaatse en waren de spoorlijnen tussen Melbourne en Sydney gesloten. Een persoon werd overgebracht met de helikopter naar Melbourne. Volgens lokale media waren er ongeveer 150 passagiers aan boord. De treinbestuurder (54) en conducteur (49) kwamen om het leven.

Vicepremier van Australië, Michael McCormack, bezocht vrijdagmorgen de plaats waar het ongeval gebeurde. Hij vertelde dat de vakbond eerder meldde dat het spoor aan vernieuwing toe was maar dat hij niet op de hoogte was van de klachten hieromtrent. De exacte oorzaak van het ongeval moet nog worden onderzocht.

Op Twitter berichtten verschillende slachtoffers over de ontspoorde trein.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.