Transvrouw (25) gekroond tot Miss Universe Spanje 2018

Instagram
In Spanje is vrijdag voor het eerst een transvrouw verkozen tot Miss Universe van een land. De 25-jarige Angela Ponce uit Sevilla zal haar land vertegenwoordigen op de Miss Universe-verkiezing, die eind dit jaar zal plaatsvinden. 

Ponce werd in 2015 Miss Cadiz. Ze werd toen de eerste transgendervrouw die op nationaal niveau een schoonheidswedstrijd won. Als Miss Cadiz mocht ze ook deelnemen aan Miss Spain World 2015 maar daar viel ze niet in de prijzen. 

Sinds 2012 kunnen transvrouwen deelnemen aan de internationale schoonheidswedstrijd. In dat jaar werd de Canadese kandidate Jenna Talackova gediskwalificeerd omdat ze transgender was. Talackova bond een gerechtelijke strijd aan met de organisatie, die op dat moment onder meer in handen was van de huidige Amerikaanse president Donald Trump. Ze won de zaak en mocht alsnog deelnemen. 

In een interview met de Spaanse krant ABC zegt Ponce dat ze haar kroon te danken heeft aan de Canadese Talackova. 

✨ #shooting #beauty #soybemiss #somosmasdeloqueves #missuniversespain2018 @orgbemiss @modaspinkk

Een foto die is geplaatst door null (@angelaponceofficial) op

Jenna Talackova
REUTERS Jenna Talackova
Jenna Talackova
REUTERS Jenna Talackova
Jenna Talackova werd als man geboren.
ap Jenna Talackova werd als man geboren.9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Hannah Stockmans

  Wat maakt het nu uit of zij nu eerst een man is geweest of niet. Je ziet het helemaal niet meer en nog als je het ziet laat iedereen toch zijn die hij/zij wil zijn ze kiezen er ook zelf niet voor om in het verkeerde lichaam geboren te worden. 'Mensen' met hun vooroordelen altijd!!

 • Denise Smeyers

  Aan alle jaloeze mannen hier met weinig verstand 1) het is een vrouw 2) en je ziet het niet dat het een man is geweest het is een pracht vrouw wanneer stopt dat onozel gepraat en gedachte nu hier

 • Francinne Declerque

  Wat een bekrompen meningen weeral, had je niet geweten dat ze vroeger een man was geweest had je nu helemaal gedacht dat ze vrouw is.

 • Stefan Vantstraat

  Ik wens haar het allerbeste, maar bij een missverkiezing verwacht ik toch enkel echte vrouwen.

 • Geerrt De jeeger

  Ge ziet dat da ne man geweest is