Transport met fatale gevolgen: weer gevangenen gedood in Brazilië na moordpartij met 57 doden

Beeld van een transport van enkele gevangenen uit de gevangenis van Altamira waar maandag 57 doden vielen.
AP Beeld van een transport van enkele gevangenen uit de gevangenis van Altamira waar maandag 57 doden vielen.
Tijdens een transport vanuit de Braziliaanse gevangenis waar eerder deze week 57 mensen zijn vermoord, zijn vier gevangenen om het leven gebracht. De vier waren lid van dezelfde bende en waren betrokken bij de gewelddadigheden maandag in een gevangenis in de regio Altamira.

De gevangenen zaten samen met 26 anderen in een transportwagen. Aan het einde van de rit werden ze dood aangetroffen. Ze zijn waarschijnlijk gewurgd door een rivaliserende bende.

Na de rellen maandag besloot de provinciale overheid om verschillende gedetineerden te verplaatsen om nieuwe rellen te voorkomen en iets te doen aan de overbevolking in de gevangenis. In totaal werden zeker 46 gedetineerden die betrokken waren bij de rellen overgebracht naar andere instellingen. Sommigen moeten naar een zwaarbeveiligde gevangenis.

Het geweld had te maken met conflicten tussen rivaliserende bendes. De leden van de ene bende zouden erin geslaagd zijn binnen te dringen in een andere sectie van de gevangenis. Het geweld was rond 7 uur ‘s ochtends uitgebroken en duurde tot kort voor de middag. Verschillende raakten verstikt door een brand die werd aangestoken. Zestien gedetineerden werden onthoofd. 

Beeld van de graven van de omgekomen gedetineerden van maandag.
EPA Beeld van de graven van de omgekomen gedetineerden van maandag.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.