Transavia-vlucht maakt stop nadat passagier “Allahoe akbar” krijst en cockpit wil binnendringen

Dreamstime
Een Transavia-vliegtuig heeft gisteren vanwege het gevaarlijke gedrag van een passagier een tussenlanding gemaakt in Nice. De man probeerde onder meer de cockpit binnen te komen, bericht radiozender France Bleu. Na de landing werd de man donderdagavond naar een psychiatrische instelling gebracht. 

De man zou zich ook agressief hebben gedragen richting de chef van het cabinepersoneel. De aanhouding van de man is gefilmd door een medepassagier.

Te zien is hoe veiligheidsmensen de tegenstribbelende passagier uit zijn stoel trekken en afvoeren. De man krijst vervolgens ‘Allahoe akbar',  Arabisch voor ‘god is de grootste’. Dat leidde tot paniek bij andere passagiers. 

De autoriteiten denken niet dat de man terroristische plannen had. Uit onderzoek blijkt immers dat hij psychische problemen heeft. Het toestel was gistermiddag vertrokken uit Parijs en had Tunis als eindbestemming.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jos Plessers

    Gewoon een paar hand-en voetboeien en op de bestemming de bak in.Wat is me dat nu.

  • Charlotte De greef

    Naar een psychiatrische instelling?? Dat betekent dat deze man, mogelijks rotgevaarlijk, op vrije voeten is. Gaat Europa nooit iets leren?! Hoe lang moet er gesold worden met het leven van de brave burger alsof het geen enkele waarde heeft?!

  • Saadia Sellak

    Iedereen zou panikeren als er 4 volwassen mannen bovenop je duiken en één ervan zat duidelijk op hem in te stompen als een boksbal. Hij riep pas Allah ou Akbar toen hij bij zijn haar getrokken werd. Hoe vaak roep ik Allah ou Akbar als ik uitglijd en val of ergens tegenaan stoot. Laatst zat ik in de stadsbus die bijna botste op een auto en ik riep ook hardop Allah ou Akbar. Er is door terroristen misbruik gemaakt van deze uitroep om hulp.