Tragische vondst in Spanje: bejaarde vrouw ligt 15 jaar lang dood in haar woning

Getty Images
In Spanje is het gemummificeerde lijk van een oude vrouw ontdekt die volgens officiële schattingen al ongeveer vijftien jaar dood in haar woning lag. De tragische vondst werd dinsdag in Ciudad Lineal gedaan, een stadsdeel van Madrid, zo deelden de autoriteiten van de stad vandaag mee.

Een nicht van de gestorven vrouw had naar verluidt de politie verwittigd. Daarop braken beambten en brandweermannen de deur van de woning open. Ze troffen het lijk in de badkamer aan. De vrouw, die Isabel heette, zou vijftien jaar geleden op de leeftijd van 78 jaar gestorven zijn, klonk het bij de politie.

Buren vertelden aan het persbureau Europa Press dat ze de gepensioneerde vrouw voor het laatst in september 2004 levend gezien hadden. De voorbije jaren werd de politie meermaals gebeld vanwege de geur die uit de woning kwam, maar er werd niets ondernomen.

Volgens mediaberichten leefde de vrouw sinds de dood van haar man alleen in de woning. Ze had geen kinderen. 

De lijkschouwing toonde aan dat er geen derden bij haar dood betrokken waren, deelde de politie mee. Bijgevolg wordt geen onderzoek geopend.
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Anthony van der Borght

  1. Ze kunnen niet weten wanneer ze gestorven is. Ten zij dat het lichaam al ver vergaan is. Normaal op 10 jaar is een lichaam hellemaal vergaan.. als het 15 jaar is zou er normaal niks meer over blijven. Als er nog resten zijn dat niet vergaan zijn .. is het geen 15 jaar dat ze dood is !!!

 • Joan Lute

  Dit is zo verschrikkelijk en zal in de toekomst veel vaker voorkomen. Hoeveel mensen onder ons kennen hun buren nog en zeggen goeiedag tegen elkaar ? Volgens mij bijna niemand omdat we steeds meer met alleen onszelf bezig zijn.

 • MYRTHE PASS

  En die nicht denkt 15 jaar later eens aan haar familielid.

 • Rachel Cousse

  Zeer triestig dat niemand haar heeft gemist in al die jaren.

 • Victor Bulcke

  Ik begrijp dit niet... op den duur zit je toch met rekeningen van elektriciteit en water,... die onbetaald geraken?