Tragisch: Nederlander rijdt Duitse baby, moeder, oma en overgrootmoeder dood

Nabij het Duitse Neustadt is een extreem tragisch ongeval gebeurd. Op de A3-autosnelweg heeft een 31-jarige Nederlander er vier familieleden doodgereden in een horrorongeval. Baby Daniel (5 maanden), zijn moeder Helena A. (24), oma Olga A. (46), overgrootmoeder Gerda K. (69) overleefden de verschrikkelijke klap niet: vier generaties weggemaaid dus. De Nederlander raakte slechts lichtgewond.

Met zijn witte VW-bestelbus ramde de man uit Dordrecht gisteren op een afrit naar een parking langs de A3 de auto waarin de vier familieleden uit Beieren zaten. De kracht waarmee de Nederlander achterin op de Renault Modus inreed, was zo immens dat de auto onder een geparkeerde Sloveense vrachtwagen werd geduwd. In het totaal verhakkelde wrak waren de arme baby, zijn moeder, oma en overgrootmoeder op slag dood.

Zondag gedoopt
Baby Daniël was zondag nog gedoopt. De vrouwen waren met de baby op weg naar een familielid in Aachen.  "Het is ons nog een raadsel waarom de Nederlander met zo'n hoge snelheid op de afrit heeft gereden", zei een woordvoerder van de snelwegpolitie van Koblenz. Ervaren hulpverleners waren zwaar aangeslagen door het horrorongeval.

In shock
De Nederlander die het ongeval veroorzaakte, raakte lichtgewond. Volgens de politie is hij zwaar in shock en kon hij nog geen verklaringen afleggen over het ongeval. Voorlopig is hij nog niet officieel aangehouden. Het onderzoek loopt nog. (kh)