Toyota houdt woord en geeft held met gesmolten pick-up nieuw exemplaar

Toyota
Toyota heeft een gloednieuwe pick-up geschonken aan verpleger Allyn Pierce, die in de VS krantenkoppen haalde nadat hij twee keer de dodelijke bosbranden in Californië trotseerde om een ziekenhuis te helpen evacueren.

Op een gegeven moment strandde Pierce tussen de evacuaties door met zijn wagen tussen de vuurzee. Hij vreesde dat hij zou sterven. Maar plots dook uit het niets een bulldozer op die een vluchtweg creëerde. Zijn Tundra zag er na de ritten door het inferno uit “als een marshmallow”, zoals Pierce op Facebook schreef. Maar de auto voorkwam wel dat de inzittenden werden geroosterd. 

De auto van Allyn Pierce na de evacuaties.
Allyn Pierce De auto van Allyn Pierce na de evacuaties.

Net als veel inwoners van het dorp Paradise werd niet alleen de auto van Allyn Pierce, maar ook zijn huis verteerd door de vlammen. Pierce is nog steeds dakloos, maar een nieuwe auto heeft hij intussen wel. 

“We voelen ons heel nederig dat jij je leven riskeerde om in je auto mensen in veiligheid te brengen. Maak je geen zorgen om je truck, we voelen ons vereerd om je er een nieuwe te geven”, schreef Toyota in een reactie op de Facebookpost van de Amerikaan. Nog geen week na zijn heldendaad
 hield de Japanse fabrikant woord en overhandigde Pierce de sleutels van zijn nieuwe Tundra. 

De aangebrande Tundra komt waarschijnlijk in het Toyota-museum te staan.

Beelden van de evacuatie van het Feather River Hospital in Paradise, waar ook Allyn alles op alles zette om de patiënten in veiligheid te brengen.
AFP Beelden van de evacuatie van het Feather River Hospital in Paradise, waar ook Allyn alles op alles zette om de patiënten in veiligheid te brengen.
AP
AFP
AFP
AFP
AFP
AP
AFP
AFP
AFP
AP7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • pieter De Potter

  Raar dat zijn banden niet in brand vlogen.

 • Marc Saerens

  Respect voor die verpleger en de anderen voor hun hulp !

 • Cliff Verhaegen

  Toyota is 1 van de beste auto's kwa degelijkheid, zelfs beter dan Duitse merken!

 • werner Van der Kelen

  Zeer mooi gebaar van Toyota, is natuurlijk ook een fantastische reclame voor hun bijna onverwoestbare auto's, doch wat nog veel mooier zou zijn moesten ze een hoog bedrag storten om ook andere mensen te helpen

 • jan wuyts

  wel slim van Toyota die aangebakken Tundra zal met de jaren meer waard zijn !!!