Tot spijt van wie het benijdt: Greta Thunberg krijgt gigantische muurschildering in San Francisco

Andrés Petreselli aan het werk aan de muurschildering in San Francisco, die dinsdag klaar moet zijn.
AP Andrés Petreselli aan het werk aan de muurschildering in San Francisco, die dinsdag klaar moet zijn.
De Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg krijgt dit weekend in San Francisco een gigantische muurschildering van zichzelf cadeau. Het portret pal in het hart van de stad, nabij Union Square, moet dinsdag klaar zijn.

De muurschildering waarbij Greta de toeschouwer recht in de ogen kijkt, is van de hand van Andrés Petreselli, die eerder al een muur in de stad beschilderde met de acteur Robin Williams. Bedoeling is dat voorbijgangers terugkijken en even stilstaan bij hun milieu-impact en wat zij kunnen doen voor het klimaat, zegt Paul Scott van de ngo One Atmosphere aan CNN. Die organisatie betaalt het werk.

"Als we haar boodschap kunnen vergroten en meer mensen kunnen doen luisteren naar wat ze zegt, is onze missie geslaagd”, aldus Scott. 

De muurschildering in San Francisco is niet de eerste van Greta Thunberg. Ook in Bristol in het Verenigd Koninkrijk en in Canada zijn er muurschilderingen van de Zweedse tiener. 

Schwarzenegger

Greta Thunberg is momenteel in Noord-Amerika om deel te nemen aan allerlei klimaatdemonstraties. Eigenlijk zou ze doorreizen naar Chili voor de grote klimaattop volgende maand in dat land. Vanwege politieke onrust daar is de top verplaatst naar Spanje. Greta probeert nu iemand te vinden die haar terug naar Europa wil zeilen.

Vorige week maakte ze een fietstochtje met Arnold Schwarzenegger, oud-gouverneur van Californië. De ‘Terminator’ plaatste foto’s van zijn ontmoeting met het Zweedse klimaatmeisje op Twitter. Hij noemde Thunberg ‘een van mijn helden’. Bij de foto’s schrijft hij dat het fantastisch was om Thunberg te ontmoeten. De acteur liet zijn dochter Christina ook kennismaken met de klimaatactiviste. “Blijf inspireren”, schreef de oud-politicus aan het eind van zijn tweet.
17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Mario Bocque

  Heeft Schwarzenegger zijn uitgebreid wagenpark van zijn benzine-slurpers aan haar laten zien. Het wordt met de dag hypocrieter. Bah !

 • Rachel Cousse

  Greetje, als je alleen maar rondtoert om over het klimaat te preken en de schoolbanken afzweert dan kom je echt niet ver in het leven, het klimaat is een obsessie geworden en anderen gebruiken jou enkel voor zichzelf. Ja,,,binnen 10 jaar zit je misschien ergens aan de top, eveneens dankzij anderen, of zit je in één of andere instelling. Je bedoelingen zijn goed, maar zo overdreven op deze leeftijd is echt niet gezond.

 • Jean De Grande

  Wat een vervuiling, al die verf.

 • Marc Baert

  We hebben maar één moeder aarde. Hopelijk zullen de volgende aankomende volwassenen , een beter voorbeeld zijn om er allen samen beginnend met onszelf er iets aan doen.

 • Lucien Mertens

  Waarom benijden? Maar onder de indruk van al deze naïeve sentimentaliteit kan ik toch echt ook niet zijn hoor.