Tornado schrikt Christchurch op: twee gewonden

Foto ter illustratie.
Thinkstock Foto ter illustratie.
De Nieuw-Zeelandse stad Christchurch is vandaag opgeschrikt door een tornado, die kort na de middag over de stad raasde. Twee mensen raakten gewond door een instortend dak.

Rond half twee 's middags werd het plots erg donker boven Christchurch, waar het momenteel lente is: een zware hagelbui brak los, een flinke wind stak op en het werd plots een stuk kouder. Al snel volgde er een onweersbui, die gepaard ging met een tornado, die volgens meteorologen voortkwam uit een twaalf kilometer hoge donderwolk.

De tornado liet een spoor van vernieling achter in de stad op het Nieuw-Zeelandse Zuidereiland: meerdere huizen en winkels zijn beschadigd en meer dan duizend huizen zitten zonder stroom. Onder de beschadigde huizen zou ook een pand zitten waarbij asbest in het dak verwerkt zit. Dat meldt de Nieuw-Zeelandse website Stuff. Volgens de hulpdiensten zijn twee mensen lichtgewond geraakt toen een dak boven hun hoofden instortte. Zij zijn overgebracht naar het ziekenhuis. 

Ooggetuige Victoria Harwood zag de tornado vanuit haar appartement in het centrum van de stad. “We zagen stukken puin door de lucht vliegen en ronddraaien. Vanaf waar wij zaten, leek het wel papier, maar toen het dichterbij kwam zagen we dat het gipsen platen waren, die waarschijnlijk van een winkel afkomstig zijn", zegt de vrouw, die nog nooit eerder een tornado gezien had, aan Radio New Zealand. “Het was beangstigend.”

Een andere getuige laat weten dat de tornado “enger was dan een aardbeving”.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.