Tornado eist al zeker 20 mensenlevens in zuiden van VS

AP
In het zuiden van de Verenigde Staten zijn nu al zeker 20 mensen omgekomen door het zware stormweer. Alleen al in Mississippi kwamen elf mensen om het leven na de doortocht van verschillende tornado’s. Ook South Carolina, Louisiana, Georgia en Arkansas zijn zwaar getroffen.

Het hele zuiden van de VS kreeg zondag en maandag hevig stormweer over zich heen. De doortocht van meerdere tornado’s in de staat Mississippi kostte al zeker aan elf mensen het leven.

Ook slachtoffers in Georgia en Arkansas

In South Carolina kwamen volgens televisiezender ABC zeker acht mensen om in erg hevig stormweer, in Georgia lieten zes mensen het leven en in Arkansas één iemand. Ook de staat Louisiana werd zwaar getroffen, maar daar vielen geen dodelijke slachtoffers, zegt gouverneur John Bel Edwards.

De getroffen staten leden daarnaast heel wat materiële schade. Tientallen bomen zijn ontworteld en verschillende huizen zijn compleet verwoest. Alleen al in Mississippi vielen 72.000 mensen zonder stroom.

AP
EPA
AFP
APReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.