Toreador afgevoerd nadat stier zijn been doorboort

Archiefbeeld van Thomas Joubert in de arena
videostill Archiefbeeld van Thomas Joubert in de arena
De 28-jarige toreador Thomas Joubert is gisteren aan de dood ontsnapt toen hij een gevecht aanging met een stier in het Franse Arles. Het dier boorde zijn hoorn twintig centimeter diep in Jouberts dijbeen en miste op een haar na de slagader. Dat meldt de directeur van de arena aan nieuwsagentschap AFP.

De Franse stiervechter speelde een thuiswedstrijd in de arena in Arles en aanvankelijk was hij de stier te snel af met zijn rode doek. Maar plots keerde het tij en werkte de stier hem tegen de grond. De woeste stier doorboorde vervolgens het dijbeen van Joubert.

Hulpverleners brachten Joubert in de arena al de eerste zorgen toe, waarna de toreador naar het ziekenhuis werd afgevoerd. Daar werd hij meteen geopereerd. Intussen is Joubert buiten levensgevaar, de hoorn had op een haar na de dijbeenslagader gemist.
28 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • ingrid mertens

  Walgelijke sport, dit moet stoppen!! Arme dieren!!!

 • Maxim Borgers

  Dat hoort er nu eenmaal bij, daarom dat het ook soms heel spectaculair is om naar te kijken. Hoewel ik een stierenloop nog beter vind

 • An Vercruysse

  achterlijke 'sport'. dat dit nog in deze tijd bestaat,man man man

 • Ingrid Charlier

  Dit moest elke keer gebeuren dan waren die barbaarse praktijken wat men in Spanje "cultureel erfgoed" noemt dadelijk afgelopen.

 • Franky Puystjens

  Niet vergeten dat het niet enkel in Spanje, maar ook in Frankrijk is waar de 'corrida' (doodsteken van de stieren) nog steeds bedreven wordt. In Frankrijk elk jaar een 70-tal corrida's, die overigens aldaar genieten van de status (en overeenkomstige bescherming) van 'cultureel erfgoed'. In totaal worden wereldwijd elk jaar ongeveer een kwart miljoen (250.000!) stieren doodgestoken in dat soort spektakels...!