Toppunt van ongemakkelijkheid: dit interview met Trump-adviseur

screenshot
De Trumpmachine draait niet meer naar behoren. Drie maanden voor de stembusgang sputtert de campagne van Donald Trump stevig. Het toppunt van ongemakkelijkheid in de Republikeinse campagne werd bereikt in een opmerkelijk 26-seconden durend gesprek op CNN.

"Says who"

Het is een bijzonder slecht teken als een presidentskandidaat zijn campagneteam ingrijpend moet herstructureren bij wijze van 'damage control' omdat de peilingen een pijnlijke vrije val in populariteit aantonen. Laat dat nu net datgene zijn wat de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump in de laatste twee maanden twee keer heeft gedaan.  

Toen CNN-nieuwsanker Brianna Keila in een gesprek met Trump-adviseur Michael Cohen de vinger op de wonde legde en de logische vraag stelde of de herschikking iets te maken heeft met de peilingen, werd een bijzonder ongemakkelijk tv-moment geboren. "Je zegt dat het campagneteam niet wordt omgegooid. Maar jullie staan achter", aldus Keiler, die daar geenzins mee overdrijft. Trump heeft al enige tijd niet meer aan de leiding gestaan in geen enkele nationale verkiezingspoll en moet het onderspit delven in verschillende cruciale staten. De desastreuze trend zet zich gestaag voort. Volgens het Trumpkamp is er evenwel niets aan de hand. Adviseur Cohen koos nu voor een érg opmerkelijke manier om het probleem te ontkennen.

De vreemde uitwisseling, die je hieronder in de video kan bekijken:

Keiler: "Je zegt dat het campagneteam niet wordt omgegooid. Maar jullie staan achter."
Cohen: "Wie zegt dat?"
Keilar kijkt verrast: "Peilingen. De meeste. Allemaal?"
Cohen, na enkele seconde stilte: "Wie zegt dat?"
Keiler: "Peilingen. Dat zeg ik net. Ik heb je vraag al beantwoord."
Cohen houdt vol. "Welke peilingen?"
Keiler ook: "Allemaal."
Cohen: "Ok, wat was je vraag?"

afp

De bijna kinderlijke ontkenningsstrategie van Cohen baande zich in geen tijd een weg door het web van het internet.