Topman Ryanair stapt op na conflict met piloten

Reuters
Michael Hickey, COO van de Ierse lagekostenmaatschappij Ryanair, heeft zijn ontslag ingediend. Het luchtvaartbedrijf moest de afgelopen weken duizenden vluchten schrappen door een conflict met haar piloten over de werkomstandigheden. Dat brengen verschillende media waaronder The Irish Times naar buiten.

Hickey was bij Ryanair voornamelijk verantwoordelijk voor de piloten en het grondpersoneel. Door een probleem met de vakantieregeling en de planning van de piloten was er te weinig personeel om alle vluchten te kunnen uitvoeren. Daarom zag Ryanair zich genoodzaakt om duizenden vluchten te annuleren.

Hickey werkte bijna dertig jaar voor de lagekostenmaatschappij. Sinds 2014 was hij chief operations officer.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Fred Fourgon

    Hij neemt zijn verantwoordelijkheid?? Nee, hij vlucht voor de gevolgen. Waarom wordt iemand die opstapt na flaters waarvoor hij de verantwoordelijkheid draagt altijd geprezen? Ik zou eerder zeggen dat zo iemand juist vlucht voor de gevolgen die er nog lange tijd zijn nadat zo iemand is opgestapt.

  • raf janssens

    Nu O'Leary nog en er dan een deftige maatschappij van maken

  • Filip Vanlaeken

    Het siert de man dat hij zijn verantwoordelijkheid neemt. Mag ook wel na een flater van dergelijke orde