Topman Chinese webgigant JD.com opgepakt wegens verkrachting

De oprichter en topman van webshop JD.com, Liu Qiangdong, werd afgelopen vrijdag in Minneapolis in de Verenigde Staten opgepakt op verdenking van verkrachting.
AP De oprichter en topman van webshop JD.com, Liu Qiangdong, werd afgelopen vrijdag in Minneapolis in de Verenigde Staten opgepakt op verdenking van verkrachting.
De oprichter en topman van webshop JD.com, Liu Qiangdong, werd afgelopen vrijdag in Minneapolis in de Verenigde Staten opgepakt op verdenking van verkrachting. Dat laat de lokale politie weten. Eerder werd bekend dat de Chinese miljardair was opgepakt vanwege seksueel wangedrag. De 45-jarige Liu werd zaterdag vrijgelaten en vertrok zondagavond naar China.

Het onderzoek naar de mogelijke verkrachting is nog in volle gang, laat de woordvoerder van de politie van Minneapolis weten aan persbureau Bloomberg. "We onderzoeken de mogelijke verkrachting. Liu is vrijgelaten, omdat nog niet zeker is of hij wel vervolgd gaat worden."

Liu volgt een deeltijdstudie bedrijfskunde aan de Chinese campus van de universiteit van Minnesota. Voor de opleiding bracht hij een bezoek aan Minneapolis.

JD.com is een van de grootste webshops in China. Alibaba en Tencent zijn de belangrijkste rivalen.




Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.