Topadviseur Trump neemt ontslag vlak voor getuigenis

Donald Trump
AFP Donald Trump
Tim Morrison, een topadviseur van de Amerikaanse president Donald Trump voor Rusland en Europa, heeft zijn ontslag aangekondigd vlak voor hij moet getuigen in het Huis van Afgevaardigden in het onderzoek naar een eventuele afzetting van Trump. 

Morrison is een medewerker van de Nationale Veiligheidsraad. Een medewerker van het Witte Huis zei aan The New York Times dat hij zijn oversten liet weten “andere opportuniteiten op te zoeken”. Volgens de bron speelde Morrison al een tijdje met het idee om te vertrekken.

Morrison moet getuigen in het Huis omdat hij een van de medewerkers was die in juli luisterde naar Trumps telefoongesprek met de president van Oekraïne. Volgens een anonieme bron zou Morrison het verhaal bevestigen dat Trump voorwaarden heeft verbonden aan het verstrekken van militaire hulp aan Oekraïne, meldt The Washington Post.

Het beeld van een zogeheten ‘quid pro quo’ werd eerder geschetst door waarnemend ambassadeur in Oekraïne William Taylor. Morrison zou ook verklaren dat de ‘quid pro quo’ in zijn ogen niet zozeer ongepast of illegaal is, maar eerder problematisch is bij de steun van een bondgenoot in de regio.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.