Topadviseur Boris Johnson moest thuis zitten, maar maakte tijdens lockdown tweede autorit van 400 km

Dominic Cummings ligt onder vuur in de Britse pers, fotografen kwamen vandaag naar zijn Londense woonst afgezakt.
AFP Dominic Cummings ligt onder vuur in de Britse pers, fotografen kwamen vandaag naar zijn Londense woonst afgezakt.
Dominic Cummings, de voornaamste strateeg en adviseur van premier Boris Johnson, heeft volgens The Daily Mirror nog een tweede autotocht van ruim 400 kilometer gemaakt, terwijl hij net als alle andere Britten geacht werd thuis te zitten. Dat was nodig om te voorkomen dat het coronavirus zich in hoog tempo zou blijven verspreiden. 

De krant schrijft dat Cummings (48) ook op 19 april is gezien in de buurt van het noordoostelijke Engelse Durham, waar zijn ouders wonen.

Cummings (48) reed eind maart, vlak nadat Johnson een nationale lockdown had afgekondigd, naar Durham om zijn jonge zoon onder te brengen bij opa en oma. Dat was gewenst omdat zijn vrouw besmet bleek met Covid-19.  Zelf bleef hij tot zeker 5 april in het noorden in isolatie, maar keerde daarna terug naar Londen. Echter niet voor lang, schrijft de eerder bij oppositiepartij Labour aanleunende Mirror, met als getuige een wandelaar tegen wie Cummings zei dat hij de bloeiende grasklokjes zo mooi vond.

De Britse oppositie vindt de handelswijze van Cummings niet kunnen en eist zijn vertrek. De regering-Johnson voelt daar evenals Cummings vooralsnog niets voor. Als de nieuwe onthulling klopt, zal de druk op hem ongetwijfeld toenemen.

AP
EPA
AP2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • lucien lemahieu

    overal staat de caste van politiekers boven de wet

  • Jean Petermans

    Voor Boris is Dominic onschendbaarheid dus hij zal blijven.