Top secret: dit Russische supervliegtuig staat in 40 minuten in New York en kan kernkop dragen

Deze U-71 is al ten vroegste in 2020 inzetbaar.
kos Deze U-71 is al ten vroegste in 2020 inzetbaar.
Russische militaire luchtvaartingenieurs werken aan een supergeheim vliegtuig dat de kernwapenrace in hun voordeel moet beslechten. De hypersonische U-71 moet snelheden tot 11.000 kilometer per uur halen, kan een kernkop dragen, is bijzonder wendbaar en kan flirten met de grenzen van de atmosfeer. Het toestel bereikt in 45 tot 50 minuten Washington of New York en staat in amper 20 minuten in Londen.

Het toestel maakt deel uit van het Russische raketprogramma Project 4202. In ten vroegste 2020 moeten vierentwintig U-71's operationeel zijn van op de basis in Orenburg in de Oeral.

De U-71 is onmogelijk te detecteren of te onderscheppen. Zo maakt het het raketafweersysteem, dat de NATO opzet tegen de Russen, overbodig nog voordat het volledig is geïmplementeerd. Bovendien wordt de hypersonische vogel uitgerust met een systeem dat de elektronische detectiestations kan uitschakelen. Hij maakt met andere woorden het Westen of andere doelwitten compleet machteloos. Het toestel is bijgevolg een doorslaggevende troef in de wapenonderhandelingen met de Verenigde Staten.

In februari van vorig jaar lekte de eerste informatie over het project uit. In kringen van het Pentagon was meteen duidelijk dat de uitbouw van een raketafweersysteem rond Rusland ernstig gedwarsboomd zouden worden door de nieuwe U-71. Het Amerikaanse ministerie van Defensie maakte zich nog grotere zorgen toen duidelijk werd dat het toestel kon uitgerust worden met een kernkop.

kos