Toestand piloot Britse vliegtuigcrash is kritiek

Chaos na het neerstorten de een straaljager in West Sussex.
EPA Chaos na het neerstorten de een straaljager in West Sussex.
De piloot van de crash met een gevechtsvliegtuig in het Britse graafschap West Sussex, zaterdagmiddag, heeft het ongeluk overleefd. Of hij het gaat halen, is onzeker. Hij vecht in het ziekenhuis voor zijn leven.

De Britse politie houdt er rekening mee dat het dodental kan oplopen. ,,Mogelijk worden komende nacht en zondag op de locatie nog meer lichamen gevonden," vertelde een woordvoerster aan de BBC. De zoektocht naar slachtoffers gaat door.

Bij de politie zijn zo'n veertig telefoontjes binnengekomen van mensen die ongerust zijn dat hun vrienden of bekenden zijn omgekomen of gewond zijn geraakt.

Mislukte looping
Het vliegtuig stortte neer tijdens een luchtshow nabij Brighton na een mislukte looping. Het toestel kwam op de A27 op een aantal auto's terecht. De zeven slachtoffers waren 'mensen die zich op de weg bevonden', aldus de politie. De crash ging gepaard met een vuurbal en dikke, zwarte rookwolken.

Een getuige beschreef hoe het toestel neerstortte na een mislukte looping. ,,Toen hij uit de loop kwam dacht ik: je vliegt te laag, trek op'', zei een toeschouwer tegen de Britse omroep.

De vliegshow werd door duizenden belangstellenden bijgewoond.

EPA