Toeristenbus verplettert bestuurder tijdens verhitte verkeersruzie in hartje Parijs

Slachtoffer (56) sterft ter plaatse, buschauffeur (46) opgepakt

De ruzie ontstond na een kleine aanrijding.
Shutterstock De ruzie ontstond na een kleine aanrijding.
Een autobestuurder is gisteren om het leven gekomen tijdens een verkeersruzie in hartje Parijs. De man kreeg het aan de stok met de chauffeur van een toeristenbus en werd door die laatste opzettelijk aangereden. 

De verkeersagressie vond plaats aan Quai Voltaire in de Franse hoofdstad, ter hoogte van het Louvre aan de andere kant van de Seine. Volgens getuigen ontstond er een verhitte discussie tussen de twee mannen nadat de toeristenbus de auto licht had aangereden.

De 56-jarige bestuurder stapte daarop uit zijn wagen en ging voor de bus staan. De gemoederen liepen snel hoog op, waarna de buschauffeur de automobilist opzettelijk aanreed. De vijftiger kwam vast te zitten tussen zijn eigen wagen en de bus, en overleed ter plaatse, meldt Le Parisien.

De chauffeur van de toeristenbus, een Parijzenaar van 46, werd opgepakt. Hij legde een negatieve alcoholtest af. Het parket van Parijs heeft een onderzoek geopend voor opzettelijke doodslag. Een team van psychologen kwam ter plaatse om de inzittenden van de bus op te vangen.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • johan vankeirs

  De wereld draaid volledig door.Het roer diend dringend omgegooid te worden want de mensen slaan meer en meer door.

 • Robert Cardon

  Er is geen reden om bang te zijn als je gewoon verstandig rijd en geen uitdagende maneuvers doet ,wij zijn ook maar mensen die ons brood verdienen op de weg we worden heel veel gepest onderweg ik ben vrachtwagen chauffeur ,ik keur dat niet goed daar in Parijs ,maar wij krijgen ook altijd ongelijk en de schuld , heb al heel veel gezien en meegemaakt mijn 38 Jaar als chauffeur

 • patrick kesteleyn

  je zou bang zijn om nog met de auto te rijden,de wereld draait zot

 • Jos Plessers

  Stress..maakt de mensen dol

 • René Lippeveld

  Het is toch onvoorstelbaar dat men voor een prul met zijn leven moet betalen. Waar zouden we eindigen als we allemaal zo gaan reageren ?