Toeristenbus stort vanop brug naar beneden op bevroren rivier in Siberië

Toeristenbus stort naar beneden in Siberië.
RV Toeristenbus stort naar beneden in Siberië.
Bij een ongeluk met een bus in de Oost-Russische regio Transbaikal zijn negentien doden en ruim twintig gewonden gevallen. Dat bericht Reuters op basis van een verklaring van het Russische ministerie. 

Een toeristenbus met meer dan veertig mensen aan boord stortte volgens persbureau Sputnik van een brug zes meter naar beneden op de bevroren rivier de Koeenga. Een woordvoerster van de politie vertelde aan Rusland-24 TV dat de oorzaak van het ongeval momenteel wordt onderzocht. De identiteit van de slachtoffers is nog niet bekend.

Op de website van het Russische ministerie staat in een bericht te lezen dat de bus van de stad Sretensk op weg was naar de regiohoofdstad Chita, zo’n 6.320 kilometer ten oosten van Moskou. 

Het wegverkeer in Rusland is zeer gevaarlijk. Volgens de Moscow Times stierven vorig jaar 18.214 mensen bij verkeersongevallen in Siberië. Dat is meer dan de 15.000 mensen uit de Sovjet-Unie die tijdens de Afghaanse oorlog, 1979-1989, om het leven kwamen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.