Ga naar de mobiele website
^ Top

Toeristenboot met 150 passagiers zinkt in Colombia: "Zeven doden en nog vier vermisten"

Passagiers van de zinkende boot staan uit voorzorg zoveel mogelijk op het bovenste dek.
Twitter: @LAFM Passagiers van de zinkende boot staan uit voorzorg zoveel mogelijk op het bovenste dek.
Bij de schipbreuk van een boot gisteren op het meer van El Penol de Guatapé in Colombia, zijn al zeker zeven mensen om het leven gekomen. Vier mensen zijn nog vermist, zo melden de autoriteiten. Onder de geredde opvarenden van het schip zijn ook drie Belgen.

Gisterenmiddag was de balans van het ongeval zeven doden, vier vermisten, en 154 mensen werden gered. Aan boord van de boot waren ook drie Belgen aanwezig, bevestigt Buitenlandse Zaken aan VTM Nieuws. "Maar zij zijn gelukkig ongedeerd", klinkt het.

Twee van de geredde opvarenden liggen nog in het ziekenhuis, maar zijn in een stabiele toestand, aldus het Colombiaanse rampenagentschap. "Er wordt nog onderzoek gevoerd naar twee mensen, om te weten te komen of ze vermist zijn of bij hun families zijn", aldus een bron binnen het agentschap.

De reddingswerkzaamheden werden bemoeilijkt door algen in het meer, dat 30 tot 40 meter diep is. Vijfendertig duikers zijn op zoek naar slachtoffers in het water.

Oorzaak onbekend
De oorzaak van de scheepsramp is nog niet gekend. Het schip zonk zondagnamiddag in slechts enkele minuten tijd. Volgens een passagier waren er aan boord van het schip geen reddingsvesten.

Het parket gaat aan de lokale autoriteiten "een rapport rond de controles van de vaardiensten op het meer vragen, over het gebruik van reddingsvesten en het respecteren van de snelheidslimieten".

President Juan Manuel Santos ontkent dat het schip overvol was.

Het meer van El Penol de Guatapé is een groot stuwmeer. Het ligt op zo'n tachtig kilometer van de Colombiaanse stad Medellin en op zo'n vierhonderd kilometer van hoofdstad Bogota.

Was u aan boord van het schip of kent u de Belgen die aan boord waren, laat dan iets weten aan onze redactie via 3535@hln.be

Mensen proberen met kleinere bootjes de opvarenden van de grote gezonken boot te redden.
Twitter: @NoticiasRCN Mensen proberen met kleinere bootjes de opvarenden van de grote gezonken boot te redden.
Meer overReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Gesponsord

Meld een bug