Toeristenboot kapseist op meer in VS: nu al zeventien doden geteld

Reddingswerkers op Table Rock Lake.
REUTERS Reddingswerkers op Table Rock Lake.
In de Amerikaanse staat Missouri zijn zeker zeventien doden en meerdere gewonden gevallen bij een bootongeval. Ze zaten op een amfibische rondvaartboot die op een meer kapseisde en zonk.

De boot kapseisde met meer dan dertig mensen aan boord, onder wie kinderen. Of er ook minderjarigen onder de dodelijke slachtoffers zijn, is niet duidelijk. Volgens Amerikaanse media zijn zeker zeven opvarenden naar het ziekenhuis gebracht, onder wie volgens de sheriff drie kinderen. Duikers zijn de hele dag bezig geweest om slachtoffers te bergen. Het wrak van de boot ligt op 24 meter diepte.

Het ongeluk gebeurde op Table Rock Lake, een kunstmatig meer in het zuidwesten van de Amerikaanse staat en erg populaire vakantiebestemmingDe juiste oorzaak van het ongeval wordt nog onderzocht, maar op het moment van de feiten stak plots een onweer op met hevige rukwinden, waardoor bomen in de omgeving van het meer werden ontworteld en stroomkabels beschadigd. Er bevond zich tijdens het onweer nog een tweede amfibieboot op het meer, maar die kon veilig naar de haven terugkeren, aldus de sheriff.

De rondvaartboot is van Ride the Ducks, een toeristische organisatie die op meerdere plekken in de Verenigde Staten amfibische tochten verzorgt. Wereldwijd gebeuren vaker fatale ongelukken tijdens zogeheten 'duck tours'. Dit ongeluk is een van de dodelijkste met toeristen in de Verenigde Staten.

EPA
REUTERS
Een amfibisch voertuig op Table Top Lake in Branson, Missouri.
Ride The Ducks Branson Een amfibisch voertuig op Table Top Lake in Branson, Missouri.4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • René Lippeveld

  Dat is toch inderdaad hetzelfde bootje dat men aan onze kust tegenkomt, of kwam. Ik heb daar eigenlijk nooit in gedurfd, om zowat dezelfde reden dat ik niet in een eenmotorig sportvliegtuigje stap. Een paar jaar geleden lag er bij ons toch ook eentje op zijn kant. Als u dan ook nog in woelig water gaat varen, is dat om problemen vragen. Niettemin een ramp ! RIP.

 • heiko werner

  Deze vaartuigen zijn niet zeewaardig een attest A en B (zee en kust) ontbreekt, ook aan de Belgische kust zie je deze ondingen. Geen een reder haalt het in zijn hoofd om een constructie gelijk dit in dienst te nemen, maar als toeristische attractie word het toegelaten? Het omzeilt de wet door als auto door te gaan, maar als boot gaat het nooit worden gekeurd.

 • emiel wouters

  Natuurlijke selectie gebeurd overal niet alleen bij dieren. ook al ben je rijk of woon je in een rijk land. Aan dit principe ontsnapt niemand.

 • Febe Chapin

  Wat een ramp.. heel triestig