Toeristen rennen voor hun leven wanneer stuurloos vrachtschip op hen afkomt

Een op hol geslagen cargoschip heeft eerder deze maand een wandelweg in de Thaise hoofdstad Bangkok verwoest. De aanvaring werd gefilmd door een veiligheidscamera. Op de beelden is te zien hoe toeristen snel de benen nemen, wanneer ze merken dat de mastodont zonder te vertragen recht op hen afkomt.

Volgens Daily Mail, die lokale media citeert, had het vrachtschip net de haven van Bangkok verlaten, toen het onbestuurbaar raakte door slechte weersomstandigheden en een sterke stroming. In de opname is te zien hoe twee toeristen voor hun leven rennen wanneer ze doorhebben dat het tot een botsing zal komen. De cargo ramt vervolgens het looppad en komt tot stilstand.

Het schip raakte beschadigd onder de waterlijn, maar bleef drijvende, meldt Daily Mail. Het werd door twee boten naar de haven teruggesleept voor een grondige controle en herstellingswerken. Volgens de lokale kustwacht raakten de toeristen niet gewond. Ook de bemanning van het vaartuig bleef ongedeerd.

Het incident dateert van 11 februari, zo blijkt uit de datum die op de veiligheidsbeelden staat. De Britse nieuwssite Daily Mail verspreidde de opname.