Toeriste sterft op meer van Genève tijdens zwaar onweer in Zwitserland

Stormweer boven het meer van Genève vandaag.
AFP Stormweer boven het meer van Genève vandaag.
Een toeriste, wier nationaliteit nog niet is bekendgemaakt, is vandaag in de late namiddag overleden op het meer van Genève in Zwitserland. Het kanton werd geteisterd door stevig onweer, met regen, hagel en rukwinden.

De vrouw stierf op een plezierboot die zonk in Vésenaz, nabij Genève. Door het onweer was de boot beschadigd, verklaarde de lokale politie. Een man die op dezelfde boot zat, slaagde erin alarm te slaan. Hij zwom naar een andere boot, van waaruit hij twee vuurpijlen als noodsignaal lanceerde.

Drie boten van de politie en de brandweer kwamen ter plaatse. Reddingswerkers vonden de vrouw terug op de bodem van het water, niet ver van de haven. Ze werd overgebracht naar het ziekenhuis, waar haar overlijden werd vastgesteld.

De hulpdiensten werden op het einde van de dag overstelpt met oproepen na overstromingen en omgevallen bomen door het onweer.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.