Toeriste bijt agent in vinger in Zell Am See

Zell Am See, foto uit augustus 2015.
AD Zell Am See, foto uit augustus 2015.
Een toeriste (20) uit de Verenigde Arabische Emiraten heeft het  bont gemaakt in het Oostenrijkse vakantieoord Zell am See. Toen de politie haar identiteitskaart vroeg, stampte ze een agent en beet hem in de vinger.

De vrouw trok dinsdagnamiddag naar een bankfiliaal om grote sommen geld te wisselen. Ze herhaalde dit verschillende keren. De bankbediende vond dit verdacht en vroeg om haar identiteitskaart. De vrouw reageerde agressief, waarop de politie erbij werd gehaald. De toeriste werd opgepakt, maar verzette zich hevig. Al vloekend stampte ze de agent en beet hem in de vinger.

Haar 48-jarige moeder betrad vervolgens het filiaal, bespuwde de bankbediende en smeet stenen naar het loket. Ook de moeder werd in de boeien geslagen. Ze kwamen vrij na het betalen van een borgsom.

De skioorden Zell am See (10.000 inwoners) en het naastgelegen Kaprun (3.000 inwoners) trekken van mei tot oktober meer dan 70.000 toeristen uit het Midden-Oosten. Vooral schatrijke Saoedi's en mensen uit de Verenigde Arabische Emiraten.