Toerist uit Hasselt redt slechtziende vrouw uit water in Dordrecht

Vrouw in het water Spuiboulevard.
AD Vrouw in het water Spuiboulevard.
Een toerist uit Hasselt heeft een heldendaad verricht in de Nederlandse stad Dordrecht. Eros Stefanidis zag deze middag hoe een slechtziende vrouw in de Spuihaven terechtkwam.  De man twijfelde niet en haalde de vrouw uit het water. Andere omstanders ontfermden zich over haar hond.

 Voor de ogen van terrasbezoekers bij café De Pul liep de slechtziende vrouw niet de Spuibrug op, maar liep ze links langs de brugleuning. Ze viel prompt in het water, dat daar bijna twee meter lager staat. Haar blindengeleidehond bleef wel op de kant staan.

Hasselaar Eros Stefanidis zag het gebeuren en greep in: "Ik zag haar vallen. Ik wilde haar eerst achterna springen, maar dat was te gevaarlijk, gelukkig zag ik die trap even verderop. Ik kon langs de kant naar haar toe lopen." De man liep het water in en redde de vrouw.  Stefanidis had zich zijn bezoek aan Dordrecht anders voorgesteld: "Maar als je zo iets ziet gebeuren, doe het gewoon.’’

Het slachtoffer werd met onder meer letsel aan haar arm per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Stefanidis hield aan zijn actie alleen een doorweekte broek over: "Maar die droogt wel weer."

Redder in nood Eros Stefanidis.
Peter Koster/AD Redder in nood Eros Stefanidis.
De vrouw werd snel uit het water gered.
Peter Koster/AD De vrouw werd snel uit het water gered.14 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Ivan Gabriels

  Goe gedaan!

 • Eida Lam

  HELD!

 • godelieve rigo

  Fantastisch!!!

 • peter destoop

  Respect voor deze man !!

 • Albert dombree

  1 redder al de andere waarschijnlijk staan filmen , prachtig man