Toerist overleden na val van balkon tijdens vakantie op Mallorca

Beeld ter illustratie.
EPA Beeld ter illustratie.
Op het Spaanse vakantie-eiland Mallorca is vandaag de eerste ''balkondode'' van het seizoen gevallen. Een 20-jarige Brit stortte in alle vroegte van het balkon van zijn appartement op de tweede etage in de beruchte uitgaanswijk Magaluf.

De hulpdiensten - die rond 3 uur ter plekke kwamen - ontfermden zich over de zwaargewonde twintiger, maar konden zijn leven niet redden. Op het moment van het incident waren de vrienden van de Brit aan het slapen, zo bericht El País. De politie onderzoekt momenteel de zaak. 

Elk jaar zijn er toeristen die door een val van een balkon omkomen. Afgelopen vakantieseizoen waren het er op Mallorca minstens acht, vooral Britten. Oorzaak is vooral stoer gedrag van al dan niet beschonken jongeren die bijvoorbeeld proberen van het ene naar het andere balkon te klimmen.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Don Tessers

    Op alle bekende plaatsen worden met drank op stoere fratsen uitgehaald waarbij het dodelijk afloopt. Het huidige beleid is voor alle hotels, bij overlast waarbij ook drank of drugs in het spel is, wordt meteen de politie gebeld door de receptie en de gasten kunnen na betalen van een forse boete met het eerste beste vliegtuig terug naar herkomst.

  • Marc Statham

    Die leuningen lijken mij wel aan de lage kant