Ga naar de mobiele website
^ Top

Toerist maakt selfie op strand Sousse

Een toerist gebruikt een selfiestick voor het Riu Imperial Marhaba Hotel
anp Een toerist gebruikt een selfiestick voor het Riu Imperial Marhaba Hotel
Terwijl veel toeristen uit Tunesië naar huis vertrekken na de terreuraanslag, blijven enkelen ook achter op het toeristenstrand in Sousse. Ze liggen in de zon, gaan paragliden óf maken een selfie op het strand.

Terwijl de politie het strand onderzoekt waar vrijdag 38 mensen vermoord werden, gaat het vakantieseizoen voor de nabije hotels en toeristen gewoon door. The Telegraph sprak met twee toeristen uit Wales die een aanbod van hun touroperator om naar huis te vliegen afwezen. "Ik denk dat we hier nu veiliger zijn, dan op het vliegveld," aldus een van hen. "We willen onze vakantie ook af maken."

Minister president Habib Essid heeft aangekondigd de stranden komende maand van extra bewaking te voorzien. Ondertussen blijven de achtergebleven toeristen genieten van hun vakantie. En worden er zelfs selfies gemaakt op de rampplek.

Zware klap voor Tunesië
De aanslag op het toeristenstrand raakt Tunesië in het hart. Het land wist als een van de weinigen de dictatuur te verwerpen en een democratie op te bouwen. Die prille democratie staat onder druk nu de economie door de aanslag een harde klap krijgt. Zo'n 12% van de Tunesische arbeidsbevolking is werkzaam in de toeristenindustrie, en het toerisme haalt 7% van het bruto binnenlands product op. Afgelopen maart was er ook al een zware aanslag in het land, toen kwamen 21 westerse toeristen om bij een aanval op het Bardo Museum in Tunis.

anpReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Heb je even?

Sluiten

Wij zijn erg benieuwd naar je eerste indruk van de nieuwe HLN website. Heb je een minuutje tijd om enkele vragen te beantwoorden?

Meld een bug