Toerismebureau: "Blijf niet weg uit Parijs"

getty
Het toerismebureau van Parijs roept vakantiegangers op om de stad niet te ontlopen. "Plaatsen die vaak door toeristen worden bezocht in Parijs zijn veilig, of het nu musea of winkels zijn," zegt François Navarro, hoofd van het regionale toerismebureau.

"Mensen zijn bang en willen niet naar Parijs komen, dat begrijpen wij volledig," zo vertelt Navarro aan TheLocal.fr. "Maar de reden dat Parijs de nummer 1 vakantiebestemming van de wereld is, komt omdat mensen het leven in Parijs liefhebben, en dat leven zal doorgaan. Het was een aanval op onze manier van leven, maar wij zullen die niet veranderen." De belangrijkste toeristische locaties in de stad werden na de aanslag gesloten, maar zijn inmiddels weer open.

Volgens Navarro is er een duidelijke terugloop van toeristen in de stad te zien, maar is het nog te vroeg om de precieze impact te bepalen. Een woordvoerder van de Franse hotelunie UMIH laat weten een "flinke golf van annuleringen" te noteren. En ook luchtvaartmaatschappij Easyjet ziet een daling in het aantal geboekte vluchten naar Parijs. 

Muziek en eten
Volgens Navarro wordt geprobeerd zoveel mogelijk culturele evenementen als concerten door te laten gaan in de stad. Hoewel er veel concerten werden geannuleerd, zal de Britse band vanavond wel gewoon een optreden geven in de stad. 

De Franse restaurantgids Fooding is op social media een actie gestart waarmee ze Parijzenaren oproept om dinsdagavond weer uit eten te gaan en een terrasje te pakken. Veel restaurants en inwoners van de stad namen de oproep met de hashtag #tousaubistro over. "We moeten de lichten weer aan doen," zegt Alexandre Cammas, oprichter van Fooding.

Militairen voor het Louvre
ap Militairen voor het Louvre