Toekomstige Amerikaanse ambassadeur in België wacht op bevestiging Senaat

Ronald J Gidwitz is hoogstwaarschijnlijk de volgende Amerikaanse ambassadeur in ons land.
RV Ronald J Gidwitz is hoogstwaarschijnlijk de volgende Amerikaanse ambassadeur in ons land.
De toekomstige ambassadeur van de Verenigde Staten in België, Ronald Gidwitz, is vorige week gehoord geweest door de Amerikaanse Senaat. Die moet zijn benoeming door president Donald Trump bevestigen. Dat is uit diplomatieke bron vernomen.

Gidwitz, 73 jaar en zakenman, is op 18 mei benoemd als "buitengewoon en gevolmachtigd ambassadeur van de Verenigde Staten van Amerika bij het Koninkrijk België", aldus het Witte Huis. De Senaat moet die benoeming nu bevestigen.

De commissie Buitenlandse Zaken van de Senaat hoorde Gidwitz eind vorige week, samen met de aangeduide ambassadeur bij de Europese Unie, Gordon D. Sondland. De twee functies waren vacant sinds het aantreden van Trump op 20 januari 2017.

"Stemming zeer binnenkort"

De stemming over de bevestiging van de benoemingen zou "zeer binnenkort" moeten plaatsvinden, klinkt het. "We zullen de komende maanden een ambassadeur krijgen", zei Matthew Lussenhop, de zaakgelastigde ad interim van de ambassade, op een receptie in aanloop naar de nationale feestdag van de VS op 4 juli.

Onzeker is dus of Gidwitz de VS al officieel zal kunnen vertegenwoordigen tijdens het bezoek van Trump in Brussel op 11 en 12 juli voor de NAVO-top.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • guido vermeyen

    Zal niet lang blijven, nadat hij het politiek stelsel onder ogen krijgt......

  • Michel Van Limbergen

    Vraag: accepteert België hem zo maar?