Toch tegenslag voor onthullend boek van nicht van Trump

AFP
Toch een tegenslag voor de enige nicht van de Amerikaanse president Trump: ze zal voor de rechtbank moeten uitleggen waarom ze vindt dat haar “onthullende” boek over de president en zijn familie niet mag worden verboden. Eerder had een rechtbank nog het groene licht gegeven voor publicatie.

Schrijfster Mary Trump krijgt tot 10 juli de tijd. Een rechter in de staat New York reageert daarmee op een nieuwe klacht van de familie van Trump, die publicatie van het boek wil verhinderen. Volgens de jongere Trump-broer Robert schendt Mary met haar boek oude afspraken binnen de familie over geheimhouding. Onlangs oordeelde een rechter nog dat het boek het nationaal belang niet ondermijnt.

De uitgever prijst het boek over de 'giftige' familie aan als 'duistere geschiedenis' van de familieclan. Het moet eind juli verschijnen. Mary Trump is het enige familielid dat de waarheid wilde onthullen over een van de machtigste en meest gebroken families ter wereld, aldus de uitgever op zijn website over het boek (vrij vertaald) 'Te veel en nooit genoeg - Hoe mijn familie de gevaarlijkste man ter wereld heeft gecreëerd'.

Mary Trump, een psychologe, bracht een groot deel van haar jeugd door in het grootouderlijk huis in New York, waar ze getuige was van talloze familiebijeenkomsten en feesten. Ze is de dochter van Donalds overleden broer Fred.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • piet devlieger

  Ik vraag mij wel af hoeveel de democraten haar zullen betaald hebben om dat boek uit te brengen. Ik gok op een getal met 7 cijfers en het eerste cijfer zal meer dan 1 zijn.

 • Piet Deroover

  Dat boek zou ik zo graag eens willen lezen :). Uiteindelijk komt het toch op de markt.

 • Roger Vanopstal

  Uiteraard gaat het die dame enkel om het geld. $-tekens in haar ogen, jaloers op haar rijke oom. Gesponsord door de Democraten?

 • RENE LENAERTS

  Dat noemen ze "omkering van de bewijslast". Het is de klager die moet aantonen waarom iets niet mag gepubliceerd worden.