Tirade Trump over windenergie: “Wil je een vogelkerkhof zien? Ga onder windmolen staan”

Shutterstock
De Amerikaanse president Donald Trump heeft wederom benadrukt dat windmolens volgens hem geen nut hebben. In een toespraak bij een conservatieve jongerenorganisatie noemde hij zichzelf een expert op het gebied van windenergie. “Ik weet veel van windmolens. Ik heb ze beter bestudeerd dan wie dan ook.”

“Ze maken herrie”, zei hij verder. “Ze doden vogels. Wil je een vogelkerkhof zien? Ga dan onder een windmolen staan. Daar zie je meer vogels dan je ooit in je hele leven bij elkaar zult zien”, aldus Trump tijdens een toespraak bij de organisatie Turning Point USA.

“Ze worden meestal in China en Duitsland gemaakt”, zei Trump ook over windmolens. “Ze stuwen gevaarlijke gassen de atmosfeer in. Je weet dat we een wereld hebben, toch? De wereld is dus klein in vergelijking met het universum. Zo geweldig, enorm veel dampen en alles.”

“Geen wind, geen televisie”

Trump stelt wel vaker dat windmolens ‘een vogelkerkhof’, zijn, ondanks verschillende tegenwerpingen van het Amerikaanse ministerie van Energie dat stelt dat vogels maar zelden omkomen door windmolens. “Als je van vogels houdt, dan wil je nooit onder een windmolen wandelen, want het is erg triest om te zien”, zei Trump desalniettemin.

Eerder uitte Trump  kritiek op windmolens omdat de wind niet altijd waait. “Als het niet waait, dan kan je het vergeten om die avond naar televisie te kijken”, zei Trump. “Schat, ik wil televisie kijken. Het spijt me! De wind waait niet.”

Eerder dit jaar beweerde Trump nog dat het geluid van windmolens kanker veroorzaakt. Er is geen wetenschappelijk bewijs voor een link tussen het geluid van windmolens en kanker.
26 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • ivan de ridder

  Je hoeft niet ver te zoeken waar deze afkeer voor windmolens vandaan komt. Hij heeft onlangs een rechtszaak verloren in Schotland die hij aangespannen had tegen de plaatsing van windmolens 'in de buurt van' zijn golfresort. Hierdoor mag hij nu een riante som uitbetalen. (wat hij niet zal doen uiteraard en waarna hopelijk zijn eigendommen verbeurd verklaard worden - alles, inclusief zijn Mar-a-Lago resort, draait toch met verlies)

 • mark germanus

  Alle beetjes helpen,maar het is wel waar dat veel vogels door die windmolens sterven.

 • Miriam De Pauw

  Hij zegt het op een onnozele, kinderachtige manier maar hij heeft wel een punt dat windmolens niet de ideale vorm van nieuwe groene energie zijn.

 • roland arents

  tot zolang we de energie niet kunnen opslaan zijn windmolens geen optie voor de toekomst

 • johan fransaert

  zijn er echt mensen die deze man nog voor ernstig nemen? een kind van 10 praat verstandiger.