Tipsy co-piloot net voor het opstijgen opgepakt op Schiphol: vlucht geannuleerd

Illustratiefoto.
REUTERS Illustratiefoto.
De politie op Schiphol heeft vandaag een dronken co-piloot aangehouden. De 51-jarige man bleek bij controle een alcoholpromillage van 0,63 te hebben, terwijl voor vliegtuigpersoneel slechts 0,2 promille is toegestaan. 

Toen hij werd gecontroleerd, zat de man al aan boord van het toestel van een buitenlandse vluchtmaatschappij, meldt de politie. Omdat het toestel zonder de co-piloot niet mocht vertrekken, is de vlucht geannuleerd. De co-piloot kreeg een boete van 3.400 euro, die hij ter plaatse betaalde. 

De 0,63 promille in zijn bloed komt overeen met ongeveer twee à drie glazen alcohol. In de luchtvaart mag vliegtuigpersoneel in de tien uur voor een vlucht eigenlijk geen alcohol nuttigen. De overige tien bemanningsleden hadden niet gedronken. 

Bekijk ook:

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.