Time roept vrouwen achter #MeToo-beweging uit tot 'Persoon van het jaar'

Ashley Judd, Susan Fowler, Adama Iwu, Taylor Swift en Isabel Pascual op de Person of the Year cover van Time .
REUTERS Ashley Judd, Susan Fowler, Adama Iwu, Taylor Swift en Isabel Pascual op de Person of the Year cover van Time .
De internationale #MeToo-beweging, waarbij vrouwen getuigen over seksueel misbruik en ongepast seksueel gedrag, is door Time Magazine uitgeroepen tot 'Person of the Year'. De Amerikaanse president Donald Trump staat op twee, gevolgd door de Chinese president Xi Jinping.

"Dit is de snelstgroeiende sociale beweging die we de laatste decennia hebben gezien", aldus Time-hoofdredacteur Edward Felsenthal in het NBC-programma Today. "Het begon met individuele zeer moedige acties van honderden vrouwen - en soms ook mannen - die naar voren kwamen om hun eigen verhaal te vertellen. Zij zijn de doorbrekers van de stilte." Voor Time zijn zij dan ook allemaal 'persoon van het jaar'.

Sinds begin oktober waren beschuldigingen wegens seksueel misbruik tegen bekende acteurs, politici, journalisten en anderen mannen bekend geworden, onder hen acteur Kevin Spacey, presentator Charlie Rose, komiek Louis C.K. en senator Al Franken. Op het internet hadden vrouwen wereldwijd onder de hashtag #MeToo over grensoverschrijdend gedrag bericht.

REUTERS

Andere genomineerden voor 'Person of the Year 2017' waren de Amerikaanse president Donald Trump, Hillary Clinton, de Russische president Vladimir Poetin, Beyoncé en NFL-quarterback Colin Kaepernick. 
15 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • marc werbrouck

  Een paar vrouwelijke lezers/abonnees bij en een paar mannen kwijt. Meedoen met de stroming door emotieland @metoo

 • Marc Baeyens

  Time wil gewoon een graantje meepikken van de huidige hype (zonder inhoud).

 • Krysia ostrega

  Als je als vrouw verkracht of aangerand word ,dat is verschrikkelijk..maar zo als het er nu aan toe gaat gaat in de media vind ik persoonlijk degoutant..er zijn vrouwen die zoeken naar een rijke sponsor ,om dan achteraf hun beklag te gaan doen in de pers ..er zijn ook vrouwen die hun man behandelen als .niet met respect !

 • Joris Neyt

  Na alle terechte en foutieve vrouwonvriendelijk en misdadige aanklachten zou je beginnen schrik te krijgen man te zijn of in de nabijheid van een vrouw te komen. Heb je de vele vrouwen in het zwart op de rode loper gezien? Toch even nadenken dames, dat dit gedecolleteerd bijna blote protesten jullie actie's in vraag stellen!

 • Patrick De pauw

  Waarom een prijs daarvoor?een bende klaagsters zonder bewijzen?het enige dat zij willen van een man is zijn geld,verder hebben die vrouwen kinderen van wie allemaal?de pot op met metoo