Time Magazine zet Nederlandse politicus Jesse Klaver op lijst met talenten van de toekomst

Jesse Klaver tijdens een Klimaat Meetup van zijn partij GroenLinks.
ANP Jesse Klaver tijdens een Klimaat Meetup van zijn partij GroenLinks.
De Nederlandse politicus Jesse Klaver staat op de lijst van honderd belangrijkste talenten van de toekomst van Time Magazine, de Time 100 Next. Het is de eerste keer dat het Amerikaanse tijdschrift de lijst publiceert.

"De Europese Unie heeft te maken met een groene golf en Jesse Klaver is een belangrijke drijvende kracht achter deze golf. In zijn vier jaar durende ambtstermijn als leider van GroenLinks, heeft Klaver de vertegenwoordiging van de partij in de Tweede Kamer bijna verviervoudigd en bijgedragen aan de totstandkoming van een historische wet die de Nederlandse uitstoot tegen het midden van de eeuw vrijwel geheel moet uitbannen", aldus Time.

Anderen die op de lijst voorkomen zijn onder anderen de president van Costa Rica Carlos Alvarado Quesada, de Amerikaanse presidentskandidaat Pete Buttigieg, rapper Lil Nas X en NBA-speler Zion Williamson.

In een eerste reactie laat Klaver in de Nederlandse media weten zich “vereerd te voelen.” “Het zegt vooral veel over die hele groene beweging en jongeren die de straat opgaan om verandering af te dwingen. Daar ben ik heel trots op", klinkt het.

Jesse Klaver tijdens een campagnebijeenkomst.
ANP Jesse Klaver tijdens een campagnebijeenkomst.10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marco Maerten

  Veel gewauwel hieronder,bitterweinig kennis over wat de intenties van bv Jesse Klaver zijn. En die zijn niet wat hieronder bewust vermeld wordt. Jullie beseffen niet eens waar we vandaan komen en waar we deel van uitmaken,de natuur en die heeft al heel veel geduld gehad met mensen zoals jullie.

 • Frank De Rycke

  eric maier ....men kan dit niet beter verwoorden ....nagel op de kop !!

 • Annie Broeckx

  Time magazine is ook het magazine van weleer .

 • eric maier

  Nederland ondervind steeds meer de druk van hun beleid. De toekomst die zij inleiden is er een van een intolerante geloofscultuur, waarmee ze in het Midden oosten ook veel problemen hebben. Je mag gerust tolerant zijn en cultuur steunen, maar net als in Belgie trekken ze de dop uit de bodem en zinkt het schip. Mooie toekomst.

 • Desire VD Goede

  Onvoorstelbaar de reacties hier. Alsof ze in een boot gaan zitten als er een bosbrand aan komt. Als je het niet begrepen hebt wat mensen met meer verstand beslissen, zoek dan op wat hun motivatie was.