Time maakt indrukwekkende cover van Christine Fords getuigenis

Christine Blasey Ford sluit haar ogen wanneer ze de eed aflegt.
REUTERS Christine Blasey Ford sluit haar ogen wanneer ze de eed aflegt.
Time heeft een indrukwekkende cover gemaakt voor haar volgende nummer dat op 15 oktober verschijnt. Artiest John Mavroudis maakte met de woorden die de vrouw gebruikte om haar sterke en emotionele getuigenis af te leggen een krachtig portret van de vrouw "die misschien wel de Amerikaanse geschiedenis zal veranderen". 

"De sterke en moedige getuigenis van Ford kan de bevestiging van Kavanaugh als rechter misschien niet verhinderen. Maar het was een krachtige waarschuwing dat rijkdom, status en een overzicht van professionele prestaties niet langer voldoende zijn om geloofwaardige beschuldigingen van aanranding te negeren, ongeacht wanneer ze zich voordeden", schrijft Time. 

"Voor jonge mannen was haar getuigenis een boodschap dat dronken geweld hen hun hele leven zou kunnen achtervolgen. En voor de slachtoffers was Fords getuigenis een uitnodiging om te spreken, ongeacht hoe machtig de beschuldigde ook is, hoe lang geleden de aanval ook was. Mensen zullen luisteren, leek het land de slachtoffers te verzekeren.  We zullen je geloven."

Activisten houden tijdens de zitting van Ford en Kavanaugh buiten een spandoek omhoog waarop staat 'we geloven alle slachtoffers'.
REUTERS Activisten houden tijdens de zitting van Ford en Kavanaugh buiten een spandoek omhoog waarop staat 'we geloven alle slachtoffers'.10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Djensen Reunens

  @Kenny Pollaris wat nog steeds 36 jaar na de feiten is, ze heeft het niet gemeld 10 jaar geleden, 20 jaar geleden en ook niet 36 jaar geleden, waarom nu dan wel? Omdat ze er iets van gewin uit haalt.

 • Peter Bonacasa

  Wordt je liegen nooit moe, Karel. Het onderzoek was een lachertje, mensen van elke politieke overtuiging komen op tegen Kavanaugh. Geen getuigen? De meeste verkrachters verkrachten niet in het openbaar.

 • Kenny Pollaris

  Iedereen lijkt hier te vergeten dat ze haar verhaal gedeeld heeft met de politieke vertegenwoordiger van haar district nog voordat Kavanaugh genomineerd was en dus de enige overblijvende optie was. De politiekers hebben het spel vuil gespeeld, niet zij. Als je niet weet waarover je spreekt, hou dan je mond.

 • Emile De Smedt

  Het is echt te veel om nog te geloven.Om te vervolledigen ook eens achtergrond van lijdend voorwerp belichten.Privacy???Waar is Facebook gebleven?Kurieus nietwaar.

 • Paul Boutsen

  Ik stel me maar één vraag in deze discussie. Waarom wacht je 30 jaar om met deze feiten uit te komen, dik betaald door de politiek?