Tillerson zegt "gemeen" Washington vaarwel in afscheidsspeech

Rex Tillerson, uittredend minister van Buitenlandse Zaken voor de VS.
AFP Rex Tillerson, uittredend minister van Buitenlandse Zaken voor de VS.
Rex Tillerson, de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken die vorige week de bons kreeg van president Donald Trump, noemde Washington een "gemene stad" tijdens een afscheidsspeech aan zijn medewerkers. Over president Trump repte Tillerson met geen woord.

"Dit kan een erg gemene stad zijn, maar je hoeft er niet voor te kiezen om eraan deel te nemen", vertelde Tillerson aan de personeelsleden die zich verzameld hadden in de lobby van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Zijn opmerking werd op luid applaus onthaald. "Elk van ons kiest wie we willen zijn, hoe we behandeld willen worden en hoe we anderen behandelen", ging hij verder.

Tillerson werd vorige week via een tweet van president Trump de laan uitgestuurd. Er heerste al maanden wrevel tussen beide mannen over de aanpak van Noord-Korea, Rusland en Iran. Trump deelde via Twitter mee dat CIA-directeur Mike Pompeo Tillersons plaats zou innemen.

REUTERS

Sinds zijn ontslag heeft Tillerson pertinent geweigerd om Trump te bedanken voor de kans die hij kreeg om het ministerie van Buitenlandse Zaken te runnen.

Hoewel het vandaag Tillersons laatste werkdag was, behoudt hij zijn titel tot 31 maart. Tillerson, die zijn bevoegdheden tijdelijk heeft overgedragen aan viceminister John Sullivan, had maandag een ontmoeting met opvolger Pompeo.

REUTERS4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Christine Laevers

  Johan Vervaeck en Diane Bervoets: Ik deel uw mening. Die man gaf me de indruk dat die nog met beide voeten op de grond stond. Ontslaat Trump mensen zodat hij een lange lijst personen opbouwt aan wie hij later de schuld kan geven ? Wie ernstig wilt nu nog voor en samen met die man werken ?

 • Diane Bernaerts

  Jammer! Dit was één van de weinige capabele ministers die Trump nog had.

 • ronny haesen

  Trump, het einde van USA

 • Johan Vervaeck

  Wat een verlies voor de USA. Nu begin ik me echt zorgen te maken. Voor mij was Rex de beste minister van Buitenlandse Zaken die men zich kon indenken.