Ga naar de mobiele website
^ Top

Tijgers en leeuwen belanden op borden in restaurant

Foto afp.
Foto afp.
De politie heeft een illegale slachterij ontdekt in Bangkok. Mannen slachtten er beschermde dieren in opdracht van een restaurant. Toen de politie binnenviel waren vier slachters bezig met het uitbenen van een vierhonderd kilogram zware tijger. Zeven mannen werden opgepakt, schrijft de Duitse krant Die Welt.

De mannen gingen nog een tijger, olifanten en krokodillen slachten. "We vermoeden dat de slachterij in opdracht van een restaurant werkte", zegt Norasak Hemnithi van de politie die nog op zoek is naar een achtste man. Hij zou de eigenaar van het restaurant zijn dat uitpakt met exotische dieren op de menukaart. De arrestanten gaven toe dat ook een deel van het vlees naar China verscheept werd.

De politie vond in de koelkast van het restaurant ook vlees van pas geslachte dieren. Vermoedelijk ging het om tijgervlees maar ook om stukken olifant, zebra en leeuw.

De politie kwam de zaak op het spoor toen ze het voorbije weekend een man met bebloede handen oppakte. Hij bracht de politie naar de illegale slachterij in een huis. De mannen riskeren nu tot vier jaar gevangenis. Nog volgens Die Welt is Thailand een knooppunt voor de internationale handel in beschermde dieren. Thailand is een van de dertien landen waar er nog tijgers in het wild leven. Hun aantal wordt wereldwijd geschat op 3.500 exemplaren. (vsv)Meld een bug