Tijger valt directeur van wildreservaat aan in VS

De 11-jarige Bengaalse tijger Bowie viel de directeur van het wildreservaat The Keepers of the Wild in Arizona aan.
RV De 11-jarige Bengaalse tijger Bowie viel de directeur van het wildreservaat The Keepers of the Wild in Arizona aan.
De directeur van een wildreservaat in de Amerikaanse staat Arizona raakte zwaargewond toen hij werd aangevallen door een Bengaalse tijger. Enkele medewerkers van het park zagen hoe het dier de directeur vastgreep met zijn tanden, zo berichten Amerikaanse media.

Volgens een woordvoerder van het park gebeurde het incident toen Kraft samen met enkele medewerkers Bowie, een 11-jarige Bengaalse tijger, naar een andere kooi wilde verplaatsen tijdens een zware onweersbui. “Tijdens dat proces ging het duidelijk fout met de veiligheidsregels”, luidde het in een verklaring. Het dier viel Kraft aan, duwde hem op de grond en beet hem verschillende keren. 

Dierenverzorgers die getuigen waren van de aanval, probeerden het dier af te leiden zodat ze de zwaargewonde Kraft in veiligheid konden brengen. De directeur van The Keepers of the Wild Nature Park, waar ongeveer 150 exotische dieren verblijven, werd onmiddellijk na het incident naar het ziekenhuis gebracht. Hij verkeert buiten levensgevaar. 

“Het is niet de fout van het dier. Bowie is meestal een gehoorzame, rustige tijger. We zullen hem niet euthanaseren, want hij vertoonde nooit eerder agressief gedrag”, klonk het nog. “Ongelukken met wilde dieren in gevangenschap kunnen gebeuren. Deze situaties doen zich meestal voor wanneer er sprake is van een menselijke fout”. Er wordt momenteel onderzoek gedaan naar het incident.

Er gebeuren vaker incidenten met wilde dieren in gevangenschap in de Verenigde Staten. Vorige week viel een tijger in een Amerikaanse dierentuin een trainster aan. De vrouw stelt het op dit moment goed. 

Bekijk ook:
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.