Tijd dringt voor FBI-onderzoek naar Kavanaugh en Christine Ford nog niet verhoord

Christine Blasey Ford.
REUTERS Christine Blasey Ford.
Het FBI-onderzoek dat gevoerd wordt naar dat het seksueel wangedrag van kandidaat-rechter Brett Kavanaugh is intussen enkele dagen aan de gang. Toch is hoofdaanklager Christine Blasey Ford nog niet verhoord. Haar advocaten benadrukken dat ze nogmaals gehoord moet worden, al vermoeden Amerikaanse media dat dat niet meer zal gebeuren. 

Fords advocaten rustten niet op hun lauweren en schreven alvast een misnoegde brief, gericht aan de FBI-directeur Christopher Wray. Daarin merken ze op dat het alweer vijf dagen geleden is dat de achtergrond van Christine Blasey Ford, een professor psychologie, werd gecheckt. En de tijd dringt. 

"Het is ondenkbaar dat
 de FBI een grondig onderzoek zou kunnen uitvoeren naar de beschuldigingen van professor Ford zonder haar, Kavanaugh of de getuigen te verhoren die we identificeerden in onze brieven aan u", noteren Fords advocaten in hun brief. 

Gebrek aan respons

Verder hekelen ze het gebrek aan reactie. Ze boden hen aan om hun cliënte te verhoren, stuurden hen een reeks e-mails en brieven met bewijsmateriaal, maar een antwoord bleef uit.

Ze besluiten hun brief met het volgende: “We horen net via de media dat de FBI helemaal niet van plan is om professor Ford of Kavanaugh te interviewen. We hopen dat de berichtgeving incorrect is.”

Ook derde slachtoffer niet verhoord

De advocaten werden voor het eerst onrustig toen de FBI zelf bekendmaakte dat ze hun onderzoek kunnen afronden voor hun deadline aanstaande vrijdag. Meer zelfs. Volgens de Wall Street Journal zou het vandaag ergens besloten kunnen worden. In dat geval is enkel het tweede slachtoffer, Deborah Ramirez, verhoord zijn. Eerder verbood het Witte Huis al om het derde slachtoffer, Julie Swetnick, te ondervragen. 
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • FRANCIS vanoverschelde

  Vijs los .

 • Christiane Verbeek

  De beste actrices zijn beslist niet in Hollywood te vinden. Dat mens gedraagt zich gewoon belachelijk!

 • Patrick De pauw

  Je ziet hoe fake dit is gebracht die vrouw verkoopt cinema tot en met na 35 jaar staat zij daar nog te bleiten?komaan zeg allemaal fake!het is gewoon een politiek spel opgezet tegen Trump?nu begint men Trump te beschuldigen over zijn imperium dat hij heeft opgebouwd?het ligt er bovenop hoor!!!!

 • hugo van de velde

  Dat ze dan het Witte Huis aanklagen. De waarheid Mag blijkbaar niet bovenkomen. conclusie : Swetnick ook verhoren, die weet meer.

 • Gerda Phlypo

  Hoe dramatisch staat ze daar en dat na 35 jaar , als dat geen toneel is niet te geloven