Tiger Woods en Justin Timberlake richten fonds op voor de Bahama’s

Photonews, AP
Popster Justin Timberlake en golfer Tiger Woods hebben een fonds opgericht om geld in te zamelen, om de slachtoffers van orkaan Dorian op de Bahama's te helpen. Het fonds heet ‘One Bahamas’.

Elke geschonken dollar zullen de supersterren verdubbelen tot ze zes miljoen dollar (5,44 miljoen euro) hebben bereikt, aldus Tiger Woods en Justin Timberlake op Twitter. 

"Help ons om na deze eerste zes miljoen dollar aan 12 miljoen dollar te geraken en sluit je aan bij onze inspanningen om de Bahama's weer op te bouwen", stelt Tiger Woods. De wereldberoemde golfer organiseert elk jaar golfwedstrijden op de Bahama's in een resort dat hij mee heeft opgericht. Het resort werd niet getroffen door de orkaan, maar Woods werkt nu samen met andere leden van die gemeenschap om het ‘One Bahamas’-fonds op te richten.

Door toedoen van orkaan Dorian zijn zeker 50 mensen gestorven op de eilandengroep, de vrees bestaat dat het dodental nog verder zal oplopen. Het aantal vermissingen is door de autoriteiten inmiddels bijgesteld van 2.500 naar 1.300. Volgens de Verenigde Naties zijn verder zeker 76.000 mensen dakloos geworden door de storm.

Bekijk ook: Voor en na: zo groot is de ravage op de Bahama’s na Dorian
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.