Tientallen vermisten na kapseizen ferry Bangladesh

Screenshot YouTube
Bij het ongeval met de veerboot in Bangladesh is het aantal slachtoffers inmiddels opgelopen naar 37. Tientallen mensen worden nog vermist, melden de autoriteiten. Aan boord zouden zich 150 mensen hebben bevonden. Onder de dodelijke slachtoffers bevindt zich ook een zes maanden oude baby, die na zijn redding door dorpsbewoners onderweg naar het ziekenhuis overleed.

Duikers hebben inmiddels 36 lijken uit het binnenschip van de gezonken MV Mostofa geborgen. Een vijftigtal passagiers werden door omwonenden gered, aldus de politie.

Het ongeval vond plaats op ongeveer 90 kilometer ten westen van de hoofdstad Dhaka. De veerboot was 's ochtends op de rivier Padma met een vrachtschip in aanvaring gekomen, zei de bestuurster van het district Manikganj, Rashida Ferdaus.

Lichamen in wrak
Gevreesd wordt dat het aantal slachtoffers nog aanzienlijk kan stijgen. De reddingsploegen gaan ervan uit dat er zich in het wrak nog mensen bevinden, zei Ferdaus.

Een sleepboot probeert de gezonken ferry naar de oever te trekken. "Er bevonden zich heel wat mensen in het binnenschip op het ogenblik dat de veerboot kapseisde", vertelde een overlevende aan lokale media.

Ongevallen met veerboten zijn geen zeldzaamheid in Bangladesh. Zo waren in mei en augustus vorig jaar bij twee aanvaringen telkens tientallen mensen verdronken.

Belangrijkste transportmiddel
Bangladesh is door vele waterlopen dooraderd. Het grootste deel van het land ligt in de delta van drie enorme stromen: de Ganges, de Brahmaputra en de Meghna. Voor vele mensen van het arme land zijn veerboten het belangrijkste transportmiddel.

Screenshot YouTube