Tientallen Nigerianen verdronken na aanval

Tientallen Nigerianen zijn verdronken toen ze wanhopig een rivier probeerden over te steken om te ontkomen aan militanten die hun dorp aanvielen. Overlevenden wisten pas na enkele dagen de autoriteiten en media in te lichten, aangezien telefoonmasten in het gebied al tijdens eerdere aanvallen waren gesloopt. Een inwoner die wist te vluchten, schatte dinsdag dat 150 van zijn dorpsgenoten zijn omgekomen.

De aanval gebeurde in het noordoosten van het Afrikaanse land, waar Boko Haram al jaren dood en verderf zaait. Of ook deze aanval het werk van de islamitische terreurbeweging is, staat nog niet vast. Volgens de overlevenden kwamen de aanvallers in auto's en op motoren het dorp Kukuwa Tasha in de provincie Yobe binnengereden en begonnen ze te schieten. Daarbij zouden slachtoffers zijn gevallen, maar veruit de meeste doden vielen uiteindelijk in het water.

Boko Haram wil in het islamitische noorden van Nigeria, dat een christelijk zuiden heeft, een eigen staat stichten waar strenge islamitische wetten gelden en alle moderniteit wordt gebannen.