Tientallen nieuwe tips over doodgeschoten en gedumpte vrouw Westdorpe

Onderzoek op de plaats waar de vermoorde vrouw werd gevonden.
Peter Nicolai Onderzoek op de plaats waar de vermoorde vrouw werd gevonden.
De politie in Nederland en België heeft afgelopen weekend vele tientallen tips gekregen over de tot op heden onbekende doodgeschoten vrouw die eind juni in bij Westdorpe (Zeeuws-Vlaanderen) werd gevonden.

Volgens de politie gaat het om namen die al eerder zijn genoemd en nagetrokken, maar er zitten ook tientallen nieuwe namen bij. De meeste tips werden bij de Nederlandse politie gemeld. De cel Vermiste Personen van de federale politie in ons land kreeg de afgelopen dagen twintig tips. 

Een passerende boer ontdekte op 22 juni haar geheel ontklede stoffelijk overschot in het struikgewas naast de Anthoniekade in Westdorpe, een dorp dat behoort tot het stadje Axel.  De vindplaats is pal op de grens en enkele tientallen meters van de het Kanaal van Gent naar Terneuzen. Direct was duidelijk dat de vrouw door een misdrijf om het leven was gekomen. De leeftijd van de vrouw - blank, rossig haar en bijna 1,60 meter - schat de politie op 50 tot 65 jaar. De vrouw droeg geen sieraden en had geen tatoeages. Het enige wat in de buurt werd gevonden was een vuilniszak met Franstalig opschrift. Op de vuilnis bleek haar DNA te zitten.

In ons lad en Nederland  werd het publiek om informatie gevraagd. Het leidde onder andere tot een item in de tv-uitzending Opsporing Verzocht. Dat leverde 174 tips op, maar geen enkele leidde naar de identiteit van het slachtoffer. Afgelopen weekend gaf de politie meer informatie vrij over de vrouw, onder meer het feit dat ze is doodgeschoten. De hernieuwde aandacht heeft effect gehad. De politie is bezig om alle nieuwe tips na te trekken.

De onbekende vermoorde vrouw wordt morgenmiddag in Terneuzen begraven.

De Nederlandse politie gaf deze foto vrij van het lichaam dat in een weiland in Westdorpe (Zeeuws-Vlaanderen) werd gevonden.
Politie Zeeland-West-Brabant De Nederlandse politie gaf deze foto vrij van het lichaam dat in een weiland in Westdorpe (Zeeuws-Vlaanderen) werd gevonden.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Cindy Rappi

    Als mevrouw in de buurt van het kanaal werd gevonden, hebben ze dan al dan niet de binnenschepen nagekeken? Welke schepen er rond tijdstip overlijden het kanaal daar gepasseerd zijn? Dat kan toch ook een piste zijn...Duits, Frans, Pools etc..... Haar foto ruimer verspreiden via de media. Als ik lees dat ze werd doodgeschoten is he t misschien een gezinssituatie die uit de hand liep, aan boord of..elders? Ik hoop dat ze nog kunnen uitzoeken wie ze was, zo een jane doe graf is triest.