Tientallen geredde migranten klampten zich vast aan tonijnkooi in Middellandse Zee

(Archieffoto)
EPA (Archieffoto)
De Maltese marine heeft 75 migranten gered uit de Middellandse Zee. Dat heeft ze vandaag bekendgemaakt. Nog eens 103 andere vluchtelingen zijn afgelopen aangekomen op het Italiaanse eiland Lampedusa. En een bootje met migranten zou vanochtend nog in moeilijkheden zijn.

De migranten die door de Maltese marine werden gered, hadden zich vastgeklampt aan een tonijnkooi op volle zee, meldt de marine zonder meer details te geven.

De Hoge Commissaris voor Vluchtelingen van de VN liet ondertussen ook weten dat twee boten de voorbije nacht aangekomen zijn met respectievelijk 46 en 57 migranten op het eiland Lampedusa. Zij hadden Libië minstens drie dagen geleden verlaten en werden opgemerkt door vissers.

De Duitse organisatie Watch the Med, die het noodnummer Alarm Phone beheert, kondigde aan sinds gisteren regelmatig in contact te zijn met passagiers van een bootje in moeilijkheden. Dat zou 90 mensen aan boord hebben, onder wie ongeveer vijftien kinderen.

Honderden mensen blijven in Libië elke week de zee opgaan, ook al worden veel bootjes onderschept door de Libische kustwacht.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Patrick Voet

  Het wordt beter weer, en de vloedgolf van migranten komt weer op kruissnelheid. Die mensen redden is prima, maar ze naar Europa brengen moet stoppen. Ze maken gewoon misbruik van de maritieme wetgeving. Iemand die ook maar een persoon illegaal Europa binnen breng zou financieel mogen opdraaien voor al de kosten voor die persoon, tot en met de terugvlucht.

 • Peter Vyaene

  Hou die mensen daar tegen in hun land,dan kunnen die mensen niet verongelukken in de schamele boten van de mensenhandelaars.

 • stefan crama

  E n deze mensen worden onverwijld naar de EU gebracht zoals het in de politieke correcte cultuur hoort. DUS wij zitten er mee. Stel me de vraag hoe Europa er zal uitzien binnen 20 jaar. Niet goed voor ons autochtonen denk ik.

 • Charlotte De greef

  Weeral tientallen geredde migranten. Moeten we daar nu blij om zijn? We komen nu al niet rond en zien er dagelijks honderden komen die we gaan moeten onderhouden. En dan gaat het op de tv al dagen over het raadsel waarom mensen massaal op het Vlaams Belang stemmen...

 • vandekempen bart

  gered, mooi. maar nu direct terugsturen