Tientallen brandweermannen vermist na explosies Tianjin

REUTERS
In de Chinese havenstad Tianjin worden nog altijd 36 brandweerlieden vermist, nadat gisteren twee grote explosies waren in een containerterminal. Negen brandweermensen zijn omgekomen, meldde de brandweer van de Tianjin vandaag aan Chinese media.

De brandweermensen waren waarschijnlijk opgeroepen vanwege een brand in de terminal. De brand verspreidde zich naar een opslag van gevaarlijke stoffen. Twee grote ontploffingen waren het gevolg. Zeker zeventien mensen zijn omgekomen door de ontploffingen. Nog eens vierhonderd mensen raakten gewond.

Intussen is de brandweer gestopt met het blussen in de containerterminal in de havenstad. Het is niet helemaal duidelijk wat er is opgeslagen in de terminal en hoeveel gevaarlijke stoffen er zijn. Dat meldde de lokale overheid vandaag.

Werk haven gaat door
Het werk in de haven van de Chinese stad Tianjin gaat intussen gewoon door. Dat heeft een leidinggevende vandaag gezegd. De gebeurtenis heeft geen invloed gehad op de bedrijfsvoering in de haven, aldus de hooggeplaatste medewerker, Wei. Tianjin is een van de drukste containerhavens ter wereld.

EPA
Nieuwe wagens op een haventerrein zijn door de explosies allemaal uitgebrand.
AFP Nieuwe wagens op een haventerrein zijn door de explosies allemaal uitgebrand.
REUTERS
EPA
AFP