Tientallen auto's weggespoeld in Turkije door plotse overstromingen

VTM Nieuws
In Turkije werd de buurt rond Ankara vandaag getroffen door plotse overstromingen als gevolg van hevige regenval. Vier mensen raakten gewond en de materiële schade is enorm. Tientallen voertuigen en winkels moesten eraan geloven.

De hevige regenval in Turkije zorgde dat zes mensen gewond raakten. Daarnaast maakte de regen ook heel veel materiële schade. Heel wat geparkeerde auto's werden door het water weggespoeld, chauffeurs probeerden te ontsnappen uit hun voertuigen en tientallen wagens en winkels kwamen onder water te staan. De gemeentelijke arbeiders haastten zich om de gestrande auto's terug te trekken.

Nog meer regen

De inwoners en de hulpdiensten zijn nu bezig met het opmeten van de schade en met opruimwerkzaamheden. De burgemeester van Ankara, Mustafa Tuna, noemt de regenval "een natuurramp zonder voorgaande".

De meteorologische dienst in Turkije heeft voor de komende dagen echter nog meer zware regenval voorspeld.

AFP
AFP6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Fredien Vandervekens

  In Ankara ? Dan zit Allah er zéker achter. Is wat men noemt het "Europees" gedeelte van muzelmanland. De "God" is met Erdo !

 • Erik De Muynck

  Het lijkt wel een tsunami.

 • Benny Blint

  Oei caramba, bon allemaal inpakken en snel naar België, het land van honing en melk...

 • Febe Chapin

  Dat is bijna een tsunamie. Ons aarde is voorbij de "aardverwarming" waarschuwingen. We zijn er al. Alles kan overal gebeuren in ongeziene kracht.

 • karel ongena

  Misschien steekt Erdogan nu al de weermannen in de nor wegens ideale omstandigheden om een staatsgreep te plegen.